I hear many parents complaining that their teenage children are rebelling. I wish it were so. At young age you ought to be growing away from you parents. You should be learning to stand on your own two feet.
But take a good look at the present rebellion. It seems that teenagers are a1l taking the same way of snowing that they disagree with their parents. Instead of striking out on their own，most of them are clutching at one another’s hands for reassurance.
They say they want to dress as they please，but all of them wear the same clothes. They set off in new directions in music，but all of them end up huddled round listening to the same record. Their reason for thinking or acting in this and that way is that the crowd is doing it.
It has become harder and harder for a teenager to stand up against the popularity wave and go his or her own way. These days every teenager can 1earn from the advertisements what a teenager should have and be. And many of today’s parents have come to award high marks for the popularity of their children. All this adds up to a great barrier for the teenager who wants to find his or her own path.
But the barrier is worth climbing over. The path is worth following. You may want to listen to classical music instead of going to a party. You may want to collect rocks when everyone else is collecting records. You may have some thoughts that you don’t care to share at once with your classmates. Well，go to it. Find yourself. Be yourself. Popularity will come-will the people who respect you for who you are. That’s the only kind of popularity that really counts.
56. The author’s purpose in writing this passage is to tell _____.
A. readers how to be popular with people around
B. teenagers how to learn to decide things for themselves
C. parents how to control and guide their children
D. people how to understand and respect each other
57. According to the author, many teenagers think they are brave enough to act on their own, but, in fact, most of them _____.
A. have much difficulty understanding each other
B. lack confidence
C. dare not cope with problems single-handed
D. are very much afraid of getting lost
58. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. There is no popularity that really counts.
B. What many parents are doing is in fact hindering their children from finding their own paths.
C. It is not necessarily bad for a teenager to disagree with his or her classmates.
D. Most teenagers claim that they want to do what they like to, but they are actually doing the same.
59. The author thinks of advertisements as _____.
60. During the teenage years, one should learn to _____
A. differ from others in as many ways as possible
B. get into the right season and become popular
C. find one’s real self
D. rebel against parents and the popularity wave
主旨大意题。题干大意是：作者写这篇文章的目的是______。本文是一篇鼓励青少年独立自主的文章，作者试图找出青少年现存的问题，并要求他们“Find yourself. Be yourself. Popularity will come with the people who respect you for who are. That’s the only kind of popularity that really counts”可知作者是想告诉青少年;学会自己做决定。故B为正确答案。
推理判断题。题干大意是：作者认为，许多青少年认为他们足够勇敢按自己的方式生活，但是，事实上，他们大部分______。由第一段最后一句话“Instead of striking out boldly on their own, most of them are clutching at one another’s hands for reassurance(他们不敢大胆地自立谋生，相反大部分人互相抓着手来寻求保证)”可知他们缺乏自信，故正确答案为B。
事实细节题。题干大意是：根据文章，下列哪项是不正确的?由文章最后一段最后两句话“Popularity will come with the people who respect you for who are. That’s the only kind of popularity that really counts”可知A项是错误的。
推理判断题。题干大意是：作者认为广告是______。由第三段第三句“These days, every teenager can learn from the advertisements what a teenager should have and be(当今，每一个青少年都能从广告上了解到一个青少年应该拥有什么和应该成为什么样的人)”可知广告的影响是很大的。A“令人信服的”;C“富有教益的，增长知识的”;D“有权威性的”都不符合文意，故B(有很大影响的)为正确答案。