注册账号

找回密码

设置密码

绑定手机号

注册领取新人学习津贴
首页 >

专升本 > 模拟试题

> 湖北专升本英语阅读理解模拟题及答案2021

湖北专升本英语阅读理解模拟题及答案2021

2021-11-08 16:07:12 来源: 库课网校 阅读: 1009 编辑: 李老师

库课网校

  2021年专升本已经结束,各个省份真题及答案已经公布。下面库课小编为大家整理了2021年湖北专升本英语阅读理解模拟题及答案,2022年参加湖北专升本的同学可以练习下,有需要的同学可以收藏下。

  A moment’s drilling by the dentist may make us nervous and upset.Many of us cannot stand pain.To avoid the pain of a drilling that may last perhaps a minute or two,we demand the“needld”—a shot of novocaine(奴佛卡因,一种局部麻醉药)—that deadens the nerves around the tooth.

  But there is a way to handle pain.Look at the Indian fakir(苦行僧)who sits on a bed of nails.Fakirs can put a needle right through an arm,and feel no pain.This ability that some humans have developed to handle pain should give us ideas about how the mind can deal with pain.

  The big thing in withstanding pain is our attitude toward it.If the dentist says,“This will hurt a little,”it helps us to accept the pain.By staying relaxed,and by treating the pain as an interesting sensation(感觉),we can handle the pain without falling apart.After all,although pain is an unpleasant sensation,it is still a sensation,and sensations are the stuff(要素)of life.

  1.The passage is mainly about().

  A.how to suffer pain

  B.how to avoid pain

  C.how to handle pain

  D.hoe to stop pain

  2.Many people ask the dentist to use needles,because().

  A.they like needles

  B.They believe in needles

  C.They don't believe in drilling

  D.They are afraid of the pain of drilling

  3.When the author mentions the Indian fakir,he suggests that().

  A.Indians are not at all afraid of pain

  B.People may be senseless of pain

  C.Some people are able to handle pain

  D.Fakirs have magic to put needles right through their arms

  4.The most important thing to handle pain is().

  A.how we look at pain

  B.to feel pain as much as possible

  C.to show an interest in pain

  D.to accept the pain reluctantly

  5.The author’s attitude towards pain is().

  A.pessimistic

  B.optimistic

  C.radial(极端的)

  D.practical

  1.答案C

  解析:回答关于文章大意的问题,需从全文分析。本文第一段讲有人因怕牙科医生的钻头引起的痛苦而宁愿注射奴佛卡因,麻醉牙周神经;第二段讲应付痛苦的办法;第三段讲对痛苦的承受力取决于人们对待痛苦的态度。所以本题正确答案是C.如何应付痛苦,而A.如何承受痛苦,B.如何避免痛苦,D.如何停止痛苦,这些都不是本文的大意。

  2.答案D

  解析:根据第一段的意思,许多人因为害怕钻头钻牙齿的痛苦而要求医生注射麻醉药,所以正确答案是D。

  3.答案C

  解析:根据第二段第四句,“有些人所拥有的对付痛苦的这种能力可以给我们一些如何应付痛苦的启示。”说明有些人能够应付痛苦,所以C是正确答案。

  4.答案A

  解析:根据第三段第一句,A是正确答案,即人们对待痛苦的态度对承受痛苦的能力大小至关重要。

  5.答案B

  解析:根据文中最后一句,“虽然痛苦是令人不愉快的感受,但它毕竟是一种感受,而不同的感受是人生的根本。”说明作者还是抱着乐观的态度,所以B是正确答案。选项A.悲观的,D.实际的。


相关推荐
优课推荐